Lipflip behandling

Begreppet ”liflip” är inte ett vanligt medicinskt eller kosmetiskt termbegrepp, och det finns ingen etablerad definition för detta ord inom skönhetsbehandlingar. En lip flip utförs med hjälp av neurotoxin såsom Botox. Små mängder av läkemedlet injiceras i överläppens muskel. Genom att blockera nervsignalerna så slappnar muskeln av, läppen vänder sig (”flippar”) uppåt och skapar på så sätt intrycket av en fylligare överläpp.

De mer etablerade begreppen är läpplyft, även känd som läppförstoring eller läppinjektion, är en kosmetisk behandling som syftar till att förstora och förbättra utseendet på läpparna. Det finns flera olika tekniker och substanser som kan användas för att utföra en läpplyft, här är en vanlig metod som använder fillers (fyllmedel) som hyaluronsyra. Innan behandlingen påbörjas, bör patienten ha en konsultation med en kvalificerad kosmetisk läkare eller hudterapeut. Under konsultationen diskuteras patientens önskemål och förväntningar, och läkaren bedömer om patienten är lämplig för behandlingen.

För att minimera obehag under proceduren kan en bedövande kräm eller lokalbedövning användas på och runt läppområdet. Detta gör att patienten känner minimal smärta under ingreppet. En fin nål används för att injicera hyaluronsyra-fyllmedel i de önskade områdena på och runt läpparna. Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i kroppen och hjälper till att ge volym och fukt till läpparna. Mängden och placeringen av injektionerna beror på patientens önskemål och ansiktsstruktur.

Under injektionen kan läkaren forma och kontrollera hur fyllmedlet fördelas för att uppnå det önskade utseendet. Detta kan innebära att man justerar volymen i överläppen och underläppen för att skapa en balanserad och naturlig form. Efter ingreppet kan det förekomma svullnad, rodnad och eventuell blåmärken. Detta är normalt och klingar vanligtvis av inom några dagar till en vecka. Patienten bör undvika att röra vid eller massera behandlingsområdet och undvika kraftig fysisk ansträngning under de första dagarna efter behandlingen.

Resultaten av en läpplyft med fillers är vanligtvis omedelbart synliga, men det kan ta några dagar för svullnaden att avta och för slutresultatet att bli tydligt. Resultaten varar vanligtvis i flera månader, och upprepade behandlingar kan vara nödvändiga för att bibehålla önskad volym och form. Det är viktigt att söka en erfaren och kvalificerad läkare eller hudterapeut för att utföra en läpplyft med fillers för att säkerställa säkerheten och det bästa möjliga resultatet. Dessutom bör patienten följa alla eftervårdsinstruktioner som ges av behandlande läkare för att minimera risker och optimera resultatet.